Affordable | Easy Installation | Fast Delivery
inski-logo-black
simon-berger-o8r5olosyo-unsplash

Vanliga frågor om Inski XC Trainer

 1. Vad är Inski XC Trainer? Inski XC Trainer är en träningsmaskin för längdskidåkning som är avsedd för användning hemma.

 2. Hur hänger jag upp min Inski XC Trainer? Man hänger enkelt upp sin stakmaskin i en dörrkarm med en medföljande pullupbar. Man behöver på så vis varken borra eller göra något annat ingrepp för att maskinen ska sitta fast. Inski XC Trainer är anpassad för en dörrkarm som är 61-81 cm bred och 12 cm-16 cm djup.

 3. Varför bör jag använda Inski XC Trainer? Inski XC Trainer ger dig möjlighet att träna och förbättra din stakningsteknik hemma, oavsett väderförhållanden och årstider. Det är det perfekta verktyget för att förbereda sig inför vintern eller ett långlopp. Om du har begränsade möjligheter att åka längdskidor utomhus kan Inski XC Trainer erbjuda ett praktiskt och prisvärt alternativ för träning.

 4. Vilka fördelar har Inski XC Trainer?

  • Oberoende av väder och årstid: Du kan träna när som helst, oavsett om det är vinter eller sommar.

  • Platsbesparande: Inski XC Trainer tar inte upp mycket plats vid användning eller förvaring, vilket gör den idealisk för hemmabruk.

  • Förbättra stakningstekniken: Inski XC Trainer är speciellt utformad för att hjälpa dig att träna och förbättra din stakningsteknik inför längdskidåkning.

  • Prisvärdhet: Jämfört med andra alternativ för inomhusträning av längdskidåkning är Inski XC Trainer ett praktiskt och prisvärt val.

 5. Hur fungerar Inski XC Trainer? Inski XC Trainer simulerar stakning på längdskidor genom att efterlikna rörelsen och motståndet i en riktig åkning. Du använder armarna och överkroppen för att trycka ifrån och dra dig framåt på maskinen, vilket hjälper dig att träna stakningstekniken och stärka de muskler som är involverade i åkningen.

 6. Kan jag använda Inski XC Trainer även om jag inte har erfarenhet av längdskidåkning? Absolut! Inski XC Trainer är utformad för alla, oavsett erfarenhetsnivå. Det är ett utmärkt verktyg både för nybörjare som vill lära sig stakningstekniken och för erfarna skidåkare som vill förbättra sin prestation.

 7. Kan jag justera motståndet på Inski XC Trainer? Ja! Inski XC Trainer har justerbar motståndsnivå. Det tyngsta läget är något tyngre än andra stakmaskiner. Detta gör det möjligt för dig att anpassa träningen efter din styrka och mål. Genom att öka motståndet kan du gradvis öka intensiteten och utmana dig själv.

 8. Finns det några träningsprogram eller guider som följer med Inski XC Trainer? Inte ännu men det är på gång!

 9. Hur tar jag hand om min Inski XC Trainer? För att bibehålla maskinens prestanda och livslängd rekommenderas det att du rengör och smörjer rörliga delar då och då. Emellanåt behöver även slitdelar bytas ut, såsom gummibanden och snörena.

 10. Kan jag väggmontera Inski XC Trainer? Vi har flera kunder som har byggt egna stativ i trä för att kunna väggmontera sina stakmaskiner, men vi har inte själva utvecklat en sådan ställning ännu

If out of stock - get on the wait list

We will notify you as soon as possible

Social Media

inski-logo-xc-inv